De Zonnedaken Teller voor Leusden staat al op ruim 6.200 daken met zonnepanelen, met 36 MW vermogen. Daar produceren we voldoende zonnestroom voor het gebruik van ruim 9.500 gezinnen, dat is 74% van alle inwoners van Leusden (update: april 2024; bron CBS en DEEL)

Steeds meer zonnepanelen in Leusden
Inmiddels heeft bijna de helft van alle woningen in Leusden al zonnepanelen op het dak. Sinds 2018 zijn er veel nieuwe zonnedaken bij gekomen. Ook WSL/Omthuis huurwoningen worden verduurzaamd en zijn in diverse wijken al voorzien van zonnepanelen. Veel (agrarische) bedrijven hebben grote dak-installaties aangeleg. En sinds zomer 2023 telt Leusden ook 2 nieuwe collectieve zonnedaken.

zonnedakenteller LeusdenLeusden PV vermogen

Voldoende zonnestroom voor 74% van alle Leusdense woningen
We produceren op onze zonnedaken al voldoende Leusdense zonnestroom voor het gebruik van ruim 9.500 huishoudens (gerekend met gemiddeld 3.200 kWh/jaar). Als we alle zonnestroom voor de woningen zouden gebruiken, hebben we al genoeg voor 74% van alle inwoners.

De werkelijke hoeveelheid Leusdense zonnestroom is zelfs nóg hoger. Want nog niet opgenomen in de CBS-data: de nieuwe collectieve zonnedaken in Stoutenburg (400 panelen), de zonnepanelen gelegd via de DEEL collectieve inkoopactie van 2023, de woningen van Omthuis in Akkerhoeve Noordwijk (fase 2), en al die andere mensen en bedrijven die recent panelen op hun dak hebben gelegd. 

Oproep: heb je na juni 2023 zonnepanelen op je dak gelegd?
In de CBS cijfers zit een vertraging, op dit moment zijn de voorlopige cijfers t/m juni 2023 bekend. Daarom een oproep: heb je na juni 2023 zonnepanelen op je dak gelegd? of ken je mensen in je omgeving met nieuwe zonnepanelen? Laat het dan weten voor onze volgende update van de Zonnedaken teller.

Geef je zonnepanelen door via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.met vermelding van:
- het aantal panelen en het vermogen, de installatie datum, en het adres

Zonnedaken Teller Leusden

x
ZONNEDAKEN OP WONINGEN
x
ZONNEDAKEN OP BEDRIJVEN
x
ZONNESTROOM (MW) GEÏNSTALLEERD VERMOGEN


Bron: CBS en DEEL; update april 2024

We produceren op deze 6.200 zonnedaken van woningen en bedrijven al voldoende Leusdense zonnestroom voor het gebruik van ruim 9.500 huishoudens, dat is 74% van alle inwoners van Leusden en er komen steeds meer zonnepanelen bij.

Oproep: Heb je onlangs zonnepanelen op je dak gelegd? laat het dan weten voor onze volgende update van de Zonnedaken Teller!