Wil je 'koude ramen in de winter' aanpakken? Of ben je op zoek naar onderhoudsvrije kunstof kozijnen? IkWilWatt, COOL en Energiecoöperatie DEEL organiseren samen de Zomeractie 'Alles over isolatieglas en kozijnen'. Met een inloop in de bibliotheek, informatie aan huis door de energiegidsen, praktische informatie online én een collectieve inkoop.

“Met goed isolatieglas wordt het comfortabeler warm in de kamer, en je bespaart op de energierekening. Heb je nog enkel glas, dan ben je zo ook af van beslagen ramen.” Maar wat zijn de mogelijkheden voor uw woning? Kun je subsidie krijgen, en hoe vraag je die aan?

De gezamenlijke Leusdense energiegroepen starten de zomer actie ‘Alles over isolatieglas en kozijnen’. Met een inloop in de bibliotheek, informatie aan huis door de energiegidsen van IkWilWatt, en praktische informatie online. Energiecoöperatie DEEL organiseert een collectieve inkoop (start begin juni), en er wordt een aparte informatie-avond georganiseerd.

2405 poster glas en kozijnen 2

INLOOP Bibliotheek Hamershof
Kom langs met uw vragen. Vrijwilligers van IkWilWatt, DEEL en COOL zijn aanwezig in de bibliotheek op zaterdag 1 juni en zaterdag 6 juli van 10:30-14:00 uur

INFORMATIE AAN HUIS door een energiegids van IkWilWatt
Een bezoek aan huis door een energiegids kunt u aanvragen via IkWilWatt.nl, het energieloket van Leusden.

COLLECTIEVE INKOOP
Energiecoöperatie DEEL gaat een collectieve inkoop organiseren, met leveranciers uit de regio voor HR++ isolatieglas en voor kunststof kozijnen met triple glas. Start is juni, we zijn nu bezig met de voorbereidingen. Bij voldoende belangstelling houden we ook een informatie-avond.
Belangstelling? Mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. krijgt u bericht zodra de inschrijvinig van start gaat, en/of de datum van de informatie-avond bekend is.

- - -
PRAKTISCHE INFORMATIE ONLINE

Milieucentraal heeft veel praktische informatie over energie, isolatieglas en kozijnen:
- Soorten glas en kozijnen: Milieucentraal | Isolatieglas: HR++ glas, triple glas en vacuümglas 
- Kosten en besparingen: Milieucentraal | Isolatieglas: Kosten en besparing
- Subsidie voor isolatie: Milieucentraal subsidiewijzer
- Kozijnen en deuren: Milieucentraal | Kozijnen en deuren vervangen
- Milieucentraal Advies op maat: Check je ramen     

Energieloket Leusden heeft informatie over oa:
- Duurzaam Bouwloket: Factsheets over oa vervangen van glas en kozijnen
- IkWilWatt: Handleiding Woningverbetering gemeente Leusden
  
RVO is het landelijke loket voor subsidie voor isolatieglas, kozijnen en andere isolatiemaatregelen:
- Subsidieaanvraag ISDE voorbereiden: RVO stappenplan  

- - -
Informatie en contact: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

DEEL is een bewonersinitiatief - Iedereen in Leusden kan meedoen, om samen energie te besparen én meer duurzame energie te produceren. Doe ook mee! Samen kunnen we ons dorp nog duurzamer maken en onze woningen energiezuiniger.