Drukbezochte Informatieavond Energiezuinig Wonen 2023 - door Energieloket IkWilWatt ism Energiegroep COOL en DEEL - met oa 4 stappenplan en informatie over financiering. Mmv Ruben Appelman (Regionaal Energieloket) en Folkert Looij (onafhankelijk financieel expert) en diverse activiteiten waaraan u kunt meedoen. Donderdagavond 12 oktober 2023 in de Korf - lees verder voor de presentaties.

IINFORMATIEAVOND Energiezuinig Wonen 2023 - met oa 4 stappenplan en informatie over financiering
donderdag 12 oktober 2023 | inloop 19:30 uur | De Korf, Leusden

Energiezuinig wonen, hoe dan? Vorig jaar stegen de energieprijzen hard rond deze tijd, komende winter inschatten is koffiedik kijken. Maar feit is dat we steeds meer aan jaarlijkse energiekosten kwijt zijn als er geen aandacht is voor energie besparen. Maar - je huis (nog meer) energiezuinig maken, hoe doe je dat?

UW WONING VERDUURZAMEN
Ruben Appelman (Regionaal Energieloket) ging in zijn presentatie in op de verschillende stappen om een huis energiezuinig, comfortabel en toekomstbestendig te maken. Met uitleg over oa isoleren en ventileren. En hoe kan je zelf energie opwekken, of in een collectief? Komt er bij vervanging toch nog een CV-ketel, of is een andere warmtebron beter? En hoe zit het met de verplichting van hybride warmtepompen? Deze onderwerpen en nog veel meer kwamen aan bod.
- download: Presentatie Regionaal Energieloket

FINANCIERING
Daarna nam Folkert Looij (onafhankelijk financieel expert) ons mee in de mogelijkheden om maatregelen te financieren. Welke subsidies en leningen zijn beschikbaar, of zijn er andere slimme mogelijkheden om verduurzaming te financieren? Na afloop was Folkert beschikbaar voor vragen over uw persoonlijke situatie.
- download: Presentatie Financiering Verduurzaming

MEER INFORMATIE
- advies van een energiegids aanvragen? contact IkWilWatt, het energieloket van Leusden
- download: Handleiding Woningverbetering Leusden (IkWilWatt en gemeente Leusden, okt 2023)
- zie ook: Milieu Centraal, praktische informatie over energie en verduurzaming (onafhankelijke landelijke website)

2310 Energiezuinigwonen

- - -
Informatieavond Energiezuinig Wonen 2023
De avond werd georganiseerd door het Leusdense energieloket IkWilWatt, Energiegroep COOL en Energiecoöperatie DEEL. Meer informatie op www.ikwilwatt.nl/energiezuinigwonen2023