Bent u op zoek naar ervaringen en praktische tips over warmtepompen? Welke soorten zijn er, hoe kun je kiezen, wat moet er in huis gebeuren, en ook: hoeveel geluid maakt een warmtepomp? Energieloket IkWilWatt en Energiecoöperatie DEEL organiseren opnieuw enkele ‘open huis’ middagen. Data in november: zaterdag 11 nov en 18 nov 2023.

WARMTEPOMPEN - ervaringen delen
Tijdens deze ‘open huis’ middagen kunt u ervaringen horen van mensen die al een warmtepomp hebben. Zij laten hun installatie zien, geven uitleg over hoe hun woning nu verwarmd wordt en wat daarvoor in huis is aangepast.

'Open huis’ middagen, u kunt kiezen uit verschillende woningen:
- een woning met een hybride warmtepomp, sinds najaar 2021, en daarbij een aparte airco/warmtepomp sinds voorjaar 2021. Hiermee is de woning altijd behaaglijk warm.
- een woning met een hybride warmtepomp, onlangs geplaatst (twee verschillende woningen)
- een woning met een volledig elektrische lucht-water warmtepomp sinds najaar 2022, met een buiten- en binnen-unit. De woning wordt verwarmd met lage temperatuur convectoren (dus geen vloerverwarming), met in sommige ruimtes een radiator voorzien van een elektrisch element of een IR-paneel voor koude dagen. De woning is gasloos, de CV-ketel en de gasmeter zijn verwijderd.

Foto's: werk in uitvoering, in verschillende woningen
warmtepomp2 mcwarmtepomp bw

WILT U MEEDOEN en een van beide woningen bezoeken? Meld u dan aan via de link hieronder, met de locatie en datum van uw voorkeur (max 6 personen per ronde). De data zijn in op drie zaterdagmiddagen in oktober en november, met een ronde om 13:30 uur en om 15:00 uur. Deelname is gratis en na aanmelding ontvangt u het adres.

WARMTEPOMPEN 'Open huis' middagen
- Data: zaterdag 21 okt, 11 nov en 18 nov 2023
- Tijd: 13:30-14:30 uur en 15:00-16:00 uur
- Locatie: woning met hybride warmtepomp, of woning met volledig elektrische warmtepomp
- Adres: na aanmelding ontvangt u een bevestiging met het adres. Max 6 personen per ronde (vol=vol)
Aanmelden: via het [ registratieformulier ]  -> de inschrijving is gesloten. Op de hoogte blijven van nieuwe activiteiten? meld je aan voor de nieuwsbrief!

Praktische informatie over warmtepompen vindt u oa op:
- MilieuCentraal: duurzaam verwarmen en koelen, met uitgebreide informatie over warmtepompen en subsidie mogelijkheden
- Consumentenbond: test warmtepompen, met oa test op geluid en ‘stille’ nachtmodus
- Energieloket IKWilWatt:  het energieloket van Leusden, waar u oa een advies door een energiegids kunt aanvragen

- - -
Doe ook mee
-
DEEL is een vereniging (energiecoöperatie). Doe mee door lid te worden, meld je aan voor de nieuwsbrief, en deel hier je ideeën en vragen. Samen bereiken we meer!