Veel mensen in Leusden zijn op zoek naar ervaringen met warmtepompen. Welke soorten zijn er, hoe kun je kiezen, wat moet er in huis gebeuren, en ook: hoeveel geluid maakt een warmtepomp? Daarom organiseerden Energieloket IkWilWatt en Energiecoöperatie DEEL twee ‘open huis’ middagen. Er was veel belangstelling, dit wordt in het najaar herhaald.

WARMTEPOMPEN - ervaringen delen
Tijdens deze ‘open huis’ middagen kunt u ervaringen horen van mensen die al een warmtepomp hebben. Zij laten hun installatie zien, geven uitleg over hoe hun woning nu verwarmd wordt en wat daarvoor in huis is aangepast.

Er deden meer dan 30 mensen mee, met een bezoek aan een of beide woningen. In het najaar organseren we dit opnieuw. Schrijf je in voor de nieuwsbrief, of word lid, dan houden we je op de hoogte (update maart 2023)

'Open huis’ middagen, u kon kiezen uit twee woningen:
- een woning heeft zowel een hybride warmtepomp, sinds najaar 2021, als een aparte airco/warmtepomp sinds voorjaar 2021. Hiermee is de woning altijd behaaglijk warm.
- de andere woning heeft een volledig elektrische lucht-water warmtepomp sinds najaar 2022, met een buiten- en binnen-unit. De woning wordt verwarmd met lage temperatuur convectoren (dus geen vloerverwarming), met in sommige ruimtes een radiator voorzien van een elektrisch element of een IR-paneel voor koude dagen. De woning is gasloos, de CV-ketel en de gasmeter zijn verwijderd.

Foto's: werk in uitvoering, in verschillende woningen
warmtepomp2 mcwarmtepomp bw

Praktische informatie over warmtepompen vindt u oa op:
- MilieuCentraal: duurzaam verwarmen en koelen, met uitgebreide informatie over warmtepompen en subsidie mogelijkheden
- Consumentenbond: test warmtepompen, met oa test op geluid en ‘stille’ nachtmodus
- Energieloket IKWilWatt:  het energieloket van Leusden, waar u oa een advies door een energiegids kunt aanvragen

- - -
Doe ook mee
-
DEEL is een vereniging (energiecoöperatie). Doe mee door lid te worden, meld je aan voor de nieuwsbrief, en deel hier je ideeën en vragen. Samen bereiken we meer!