MilieuCentraal verzamelde snelle bespaartips, gewoon door dingen nét even anders te regelen in huis. Onze Leusdense zonnedaken leveren nu voldoende zonnestroom voor het gebruik van zo'n 5.000 gezinnen. Het gas wordt duurder. Uitdaging: die energie slimmer gebruiken, dwz niet onnodig verspillen, en zo ook de energierekening verlagen!


Veel cv-ketels staan op 80 graden ingesteld, en dat is veel heter dan nodig. Op welke temperatuur staat jouw cv-ketel? Check de temperatuur, en zet 'm op 60! Zo bespaar je al snel veel gas, en daarmee energie en geld. Urgenda rekende uit dat je voordeel kan oplopen tot wel 60 euro per jaar.


In Leusden heeft ca. 1 op de 4 woningen al zonnepanelen. Wilt u ook zonnepanelen op uw dak? Doe dan nu mee met onze Collectieve Inkoop Zonnepanelen, de DEEL Najaarsactie ism New Solar uit Woudenberg. De actie is op verzoek verlengd, inschrijven kan tot en met vrijdag 26 november.


Alles weten over energezuinig wonen? Kom zaterdagmiddag 16 oktober naar de Til voor informatie, advies en inspiratie. Infomiddag Energiezuinig Wonen, door IkWilWatt, Energiegroep COOL en DEEL Energie Leusden, met oa inschrijving voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen, de DEEL najaarsactie.


Voor onze Collectieve Inkoop Zonnepanelen organiseerden we een Online Informatieavond op donderdag 21 oktober. Met praktische informatie over zonnepanelen, en over deze inkoopactie, en de mogelijkheid om vragen te stellen.


Bij de start van het nieuwe seizoen verstuurden we vandaag de DEEL#5 nieuwsbrief. Er komt oa een Collectieve Inkoopactie voor Zonnepanelen (start 6 okt), en we doen mee aan de grote Energiemiddag in en rondom de Til (16 okt).  En voor wie straks de verwarming weer aanzet: Zet de CV-ketel op 60! - lees verder voor meer nieuws en activiteiten.