DEEL riep de gemeente op tot heldere communicatie over de plannen rond de Routekaart, en goede afstemming met alle betrokkenen. Er wordt immers gesproken over belangrijke en ingrijpende keuzes die ons allemaal aangaan. Misverstanden en verwarring droegen bij aan een negatieve stemming in de media. Vandaar het initiatief om in te spreken tijdens de raadsvergadering.


Woensdag 31 maart 2021 organiseerde Energiecoöperatie DEEL een online informatie avond ism IkWilWAtt energiegidsen en Energiegroep COOL. Staat jouw CV-ketel al op 60 graden? Wil je meedoen in een nieuw collectief Zonnedak (en wat is dat) ? Beide onderwerpen kwamen aan bod. De volgende informatie avond is op donderdag 29 april 2021.


Veel cv-ketels staan op 80 graden ingesteld, en dat is veel heter dan nodig. Op welke temperatuur staat jouw cv-ketel? Check de temperatuur, en zet 'm op 60! Zo bespaar je al snel veel gas, en daarmee energie en geld. Urgenda rekende uit dat je voordeel kan oplopen tot wel 60 euro per jaar.


Najaar 2020 is Zonnedak Valleizon opgeleverd, het 2e collectieve zonnedak in Leusden. Wilt u ook meedoen in een collectief zonnedak? DEEL en Vallei Horstee overleggen ism enkele agrariërs waar we nieuwe collectieve zonnedaken kunnnen realiseren. En we hebben contact met Zonneveld De Emelaar i.o. om te zien of we daarin als inwoners ook kunnen participeren.


IkWilWatt, de energiecampagne van de gemeente Leusden, heeft een actie voor woningeigenaren: vraag nu een Energie Voucher aan, en ontvang 65 euro terug op de kosten van energiebesparende producten en maatregelen. Nieuw: de actie is verlengd tot 31 december 2021; en binnenkort wordt meer bekend over een actie voor huurders.


DEEL organiseerde op woensdag 3 maart 2021 een online informatie avond. Het was een avond met 20 deelnemers en veel positieve energie. Waarom is DEEL opgericht? Wat gaat DEEL doen? Welke vragen liggen er om samen op te pakken? We starten oa een nieuw collectief Zonnedak, en op woensdag 31 maart is de volgende DEEL avond.