In Leusden heeft ca. 1 op de 4 woningen al zonnepanelen. Inschrijving voor onze Collectieve Inkoop Zonnepanelen, de DEEL Najaarsactie ism New Solar uit Woudenberg, is inmiddels gesloten. Installatie start vanaf half februari. Het was een geslaagde actie met 61 deelnemers.

zonnepanelenNAJAARSACTIE 2021 | Collectieve inkoop Zonnepanelen

DEEL organiseerde deze Najaarsactie zodat nog meer mensen zonnepanelen op hun dak kunnen leggen. De actie was een succes, 61 deelnemers vroegen via DEEL een offerte aan. Inschrijving was mogelijk t/m vrijdag 26 november 2021.

Met de ervaringen van deze Najaarsactie gaan we meer collectieve inkoop acties organiseren. Schrijf u in voor de nieuwsbrief, of word lid, dan houden we u op de hoogte!

Contact en vragen
Mail Marian, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

---
OVER DE COLLECTIEVE INKOOP ZONNEPANELEN 2021

Zonnepanelen leveren nu meestal meer rendement dan spaargeld op de bank, zeker met de stijgende energieprijzen en de mogelijkheid om de btw terug te vragen. Ook zonnepanelen op het oosten of het westen geven een goede opbrengst. Alle deelnemers kregen via deze actie een deskundig advies aan huis, en een passende offerte voor hun dak en hun wensen. Voor deze actie werkten we samen met New Solar, een zeer ervaren zonnepanelen-bedrijf uit Woudenberg. Zij werken met eigen mensen, en hebben ook in Leusden al veel zonnepanelen gelegd.

Opbrengst rekenvoorbeeld
De TrinaSolar Vertex 385 zonnepanelen hebben een groot vermogen van 385 Wp. Bij een schuin dak op het zuiden produceert zo'n zonnepaneel ca. 355 kWh/jaar aan zonnestroom (factor 0,92); in zonnige jaren kan de opbrengst nog hoger zijn. Voor een pakket met 12 panelen betekent dat ca. 4.200 kWh aan zonnestroom, wat bij een (oude) elektriciteitsprijs van 0,23 euro/kWh een besparing is van 965 euro.

WIST U DAT ...

 • Btw op de aanschafkosten kunt u terugvragen bij de Belastingdienst:
  U kunt zelf de btw terugvragen (zie MilieuCentraal voor uitleg), maar New Solar biedt ook een mogelijkheid om dit te laten doen.
 • Zonnepanelen leveren stroom zolang het licht is, dus ook als de zon niet schijnt:
  De zonnestroom wordt gebruikt voor apparaten in huis, en de rest wordt aan het net geleverd. Aan het eind van het jaar verrekend uw energiebedrijf de teruggeleverde zonnestroom in uw jaarafrekening.
 • Passende oplossing voor uw dak:
  Bij een 'standaard schuin dak' worden alle zonnepanelen aangesloten op een 'standaard omvormer' die de zonnestroom omzet in wisselstroom. Maar ook voor andere daken, bijvoorbeeld een oost & west opstelling, of zonnepanelen waar schaduw op valt, zijn een goede rendabele oplossingen beschikbaar (oa micro-omvormers, optimizers of parallel schakeling). Bespreek de mogelijkheden voor uw dak, en krijg deskundig advies en een passende offerte.
 • Zie MilieuCentraal voor uitgebreide informatie over zonnepanelen:
  Alles over zonnepanelen, met oa rekenvoorbeelden en btw teruggave; de salderingsregeling voor stroom die je levert aan het net en de overgangsregeling vanaf 2023; zonnepanelen en omvormers; en check hoeveel zonnepanelen op jouw dak passen.

Contact: mail ons via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Zonnedaken Teller Leusden

x
ZONNEDAKEN OP WONINGEN
x
ZONNEDAKEN OP BEDRIJVEN
x
ZONNESTROOM (MW) GE√ŹNSTALLEERD VERMOGEN


Bron: CBS (t/m 2019) en DEEL; update nov 2021

We produceren op deze 2.680 zonnedaken van woningen en bedrijven al voldoende Leusdense zonnestroom voor het gebruik van
ruim 5.000 huishoudens, dat is 38% van alle inwoners van Leusden en er komen steeds meer zonnepanelen bij.

Oproep: Heb je onlangs zonnepanelen op je dak gelegd? laat het dan weten voor onze volgende update van de Zonnedaken Teller!