Houd de kou buiten! DEEL organiseert een collectieve inkoop voor mensen die hun huis beter willen isoleren. "Isolatie helpt om gas te besparen, en het huis comfortabel warm te houden." DEEL actie ism Van de Bunt Isolatietechniek uit Putten. Inschrijven uiterlijk 15 april (nieuwe sluitingsdatum!), voor advies en een offerte voor uw woning en uw wensen.


In Leusden heeft ca. 1 op de 4 woningen al zonnepanelen. Inschrijving voor onze Collectieve Inkoop Zonnepanelen, de DEEL Najaarsactie ism New Solar uit Woudenberg, is inmiddels gesloten. Installatie start vanaf half februari. Het was een geslaagde actie met 61 deelnemers.


Zoekt u informatie of advies over isoleren, of zonnepanelen op het dak? Staat uw CV-ketel al op 60o? DEEL organiseert praktische webinars met inspiratie en informatie voor verduurzaming en meer grip op je energiegebruik. We kijken waar we samen inkoopacties kunnen organiseren. EN NIEUW: leen onze warmtecamera en check uw huis op warmtelekken!


De Zonnedaken Teller voor Leusden staat al op ruim 2.650 daken met zonnepanelen, met 17,5 MW vermogen. Daar produceren we voldoende zonnestroom voor het gebruik van 5.000 gezinnen, dat is 38% van alle inwoners van Leusden (update: nov 2021; bron CBS en DEEL)


International, landelijk, regionaal en ook in de gemeente zijn er plannen ontwikkeld om een hele snelle transitie te maken naar duurzame energie. Hier beschrijven we de regionale energie strategie en de doelen van Leusden, maar vooral wat onze visie is op de mogelijkheden om als inwoners samen hierin te participeren. En de grote projecten waarbij we als DEEL al betrokken zijn.


Hoe gaan we onze huizen in de toekomst verwarmen? De eerste stap is goed isoleren.


Bij Energieloket IkWilWatt zijn energiegidsen actief om informatie en advies te geven over welke maatregelen mogelijk zijn. Ook zijn Energie Vouchers beschikbaar voor kleine energiebesparende maatregelen voor huurders en woningeigenaren (op=op).

Zonnedaken Teller Leusden

x
ZONNEDAKEN OP WONINGEN
x
ZONNEDAKEN OP BEDRIJVEN
x
ZONNESTROOM (MW) GE√ŹNSTALLEERD VERMOGEN


Bron: CBS (t/m 2019) en DEEL; update nov 2021

We produceren op deze 2.680 zonnedaken van woningen en bedrijven al voldoende Leusdense zonnestroom voor het gebruik van
ruim 5.000 huishoudens, dat is 38% van alle inwoners van Leusden en er komen steeds meer zonnepanelen bij.

Oproep: Heb je onlangs zonnepanelen op je dak gelegd? laat het dan weten voor onze volgende update van de Zonnedaken Teller!