De Zonnedaken Teller voor Leusden staat al op 2.563 daken met zonnepanelen, en daar produceren we al voldoende zonnestroom voor het gebruik van ruim 4.850 gezinnen, dat is 38% van alle woningen in Leusden (update: mei 2021; bron CBS en DEEL)


Zoekt u informatie of advies over isoleren, of zonnepanelen op het dak? Wat te doen als de CV ketel aan vervanging toe is? DEEL brengt u graag in contact met initiatieven en dorpsgenoten die hiermee ervaring hebben. We kijken waar we samen inkoopacties kunnen organiseren. En ook: Slim met energie omgaan om de energierekening te verlagen.


International, landelijk, regionaal en ook in de gemeente zijn er plannen ontwikkeld om een hele snelle transitie te maken naar duurzame energie. Hier beschrijven we de regionale energie strategie en de doelen van Leusden, maar vooral wat onze visie is op de mogelijkheden om als inwoners samen hierin te participeren. En de grote projecten waarbij we als DEEL al betrokken zijn.


Bij De Groene Belevenis zijn Energiegidsen actief om woningeigenaren van informatie te voorzien en te adviseren welke maatregelen mogelijk zijn. Ook zijn Energie Vouchers beschikbaar: nu voor woningeigenaren, binnenkort ook voor huurders.


Hoe gaan we onze huizen in de toekomst verwarmen? De eerste stap is goed isoleren.

Zonnedaken Teller Leusden

x
ZONNEDAKEN OP WONINGEN
x
ZONNEDAKEN OP BEDRIJVEN
x
ZONNESTROOM (kW) GE√ŹNSTALLEERD VERMOGEN


Bron: CBS (2019* voorlopige data) en DEEL (2020-2021); update mei 2021

We produceren op deze 2.563 zonnedaken van woningen en bedrijven al voldoende Leusdense zonnestroom voor het gebruik van ruim 4.850 huishoudens, dat is 38% van alle woningen in Leusden, en er komen steeds meer zonnepanelen bij.

Oproep: Heb je onlangs zonnepanelen op je dak gelegd? laat het ons dan weten voor de volgende update van de Zonnedaken Teller!