International, landelijk, regionaal en ook in de gemeente zijn er plannen ontwikkeld om een hele snelle transitie te maken naar duurzame energie. Hier beschrijven we de regionale energie strategie en de doelen van Leusden, maar vooral wat onze visie is op de mogelijkheden om als inwoners samen hierin te participeren. En de grote projecten waarbij we als DEEL al betrokken zijn.


Zoekt u informatie of advies over isoleren, of zonnepanelen op het dak? Wat te doen als de CV ketel aan vervanging toe is? DEEL brengt u graag in contact met initiatieven en dorpsgenoten die hiermee ervaring hebben. We kijken waar we samen inkoopacties kunnen organiseren. En ook: Slim met energie omgaan om de energierekening te verlagen.


In Leusden zijn sinds december 2019 bij 'De Groene Belevenis' energiegidsen actief. De taak van de gidsen is om huiseigenaren in Leusden, die hun huis willen verduurzamen, van informatie te voorzien. Zij kunnen u als huiseigenaar adviseren welke maatregelen mogelijk zijn. Nieuw: de Energie Vouchers actie voor woningeigenaren is verlengd tot 31 december 2021; en binnenkort wordt meer bekend over een actie voor huurders.


De Zonnedaken Teller voor Leusden staat al op 2.392 daken met zonnepanelen, en daar produceren we al voldoende zonnestroom voor het gebruik van ruim 4.000 gezinnen.


Hoe gaan we onze huizen in de toekomst verwarmen? De eerste stap is goed isoleren.

Zonnedaken Teller Leusden

x
ZONNEDAKEN OP WONINGEN
x
ZONNEDAKEN OP BEDRIJVEN
x
ZONNESTROOM (kW) GE√ŹNSTALLEERD VERMOGEN
Bron: CBS, met voorlopige data voor 2019. We produceren op deze 2.392 zonnedaken van woningen en bedrijven al voldoende Leusdense zonnestroom voor het gebruik van ruim 4.000 huishoudens, dat is 32% van alle woningen in Leusden, en er komen steeds meer zonnepanelen bij. Oproep: Heb je onlangs zonnepanelen op je dak gelegd? laat het ons dan weten voor de volgende update van de Zonnedaken Teller!