In Leusden heeft ca. 1 op de 4 woningen al zonnepanelen. Wilt u ook zonnepanelen op uw dak? Doe dan nu mee met onze Collectieve Inkoop Zonnepanelen, de DEEL Najaarsactie ism New Solar uit Woudenberg. De actie is op verzoek verlengd, inschrijven kan tot en met vrijdag 26 november.


De Zonnedaken Teller voor Leusden staat al op ruim 2.650 daken met zonnepanelen, met 17,5 MW vermogen. Daar produceren we voldoende zonnestroom voor het gebruik van 5.000 gezinnen, dat is 38% van alle inwoners van Leusden (update: nov 2021; bron CBS en DEEL)


Zoekt u informatie of advies over isoleren, of zonnepanelen op het dak? Wat te doen als de CV ketel aan vervanging toe is? DEEL brengt u graag in contact met initiatieven en dorpsgenoten die hiermee ervaring hebben. We kijken waar we samen inkoopacties kunnen organiseren. En ook: Slim met energie omgaan om de energierekening te verlagen.


International, landelijk, regionaal en ook in de gemeente zijn er plannen ontwikkeld om een hele snelle transitie te maken naar duurzame energie. Hier beschrijven we de regionale energie strategie en de doelen van Leusden, maar vooral wat onze visie is op de mogelijkheden om als inwoners samen hierin te participeren. En de grote projecten waarbij we als DEEL al betrokken zijn.


Bij De Groene Belevenis zijn Energiegidsen actief om woningeigenaren van informatie te voorzien en te adviseren welke maatregelen mogelijk zijn. Ook zijn Energie Vouchers beschikbaar: nu voor woningeigenaren, binnenkort ook voor huurders.


Hoe gaan we onze huizen in de toekomst verwarmen? De eerste stap is goed isoleren.

Zonnedaken Teller Leusden

x
ZONNEDAKEN OP WONINGEN
x
ZONNEDAKEN OP BEDRIJVEN
x
ZONNESTROOM (MW) GE√ŹNSTALLEERD VERMOGEN


Bron: CBS (t/m 2019) en DEEL; update nov 2021

We produceren op deze 2.680 zonnedaken van woningen en bedrijven al voldoende Leusdense zonnestroom voor het gebruik van
ruim 5.000 huishoudens, dat is 38% van alle inwoners van Leusden en er komen steeds meer zonnepanelen bij.

Oproep: Heb je onlangs zonnepanelen op je dak gelegd? laat het dan weten voor onze volgende update van de Zonnedaken Teller!