De Zonnedaken Teller voor Leusden staat al op ruim 4.300 daken met zonnepanelen, met 26,5 MW vermogen. Daar produceren we voldoende zonnestroom voor het gebruik van 7.000 gezinnen, dat is 54% van alle inwoners van Leusden (update: mei 2023; bron CBS en DEEL)

Steeds meer zonnepanelen in Leusden
Inmiddels heeft meer dan 1 op de 3 eengezins woningen in Leusden al zonnepanelen op het dak. Sinds 2018 zijn er veel nieuwe zonnedaken bij gekomen. Ook WSL huurwoningen worden verduurzaamd en zijn in diverse wijken al voorzien van zonnepanelen. Veel (agrarische) bedrijven hebben grote dak-installaties aangelegd, mede door de openstelling van de SDE+ subsidie. Hierdoor is de totale zonnestroom productie in Leusden sterk gestegen, zelfs verzevenvoudigd ten opzichte van 2017.

zonnedakenteller vt 2105zonnedakenteller v 2105

Voldoende zonnestroom voor 54% van alle Leusdense woningen
We produceren op onze zonnedaken al voldoende Leusdense zonnestroom voor het gebruik van ruim 7.000 huishoudens (gerekend met gemiddeld 3.000 kWh/jaar). Als we alle zonnestroom voor de woningen zouden gebruiken, hebben we al genoeg voor 54% van alle inwoners.

De werkelijke hoeveelheid Leusdense zonnestroom is zelfs nóg hoger. Want nog niet opgenomen in de CBS-data: de nieuwe collectieve zonnedaken in Stoutenburg (400 panelen), de zonnepanelen gelegd via de DEEL collectieve inkoopactie, en al die andere mensen en bedrijven die recent panelen op hun dak hebben gelegd. 

Oproep: heb je na juni 2022 zonnepanelen op je dak gelegd?
In de CBS cijfers zit een vertraging, op dit moment zijn de voorlopige cijfers t/m juni 2022 bekend. Daarom een oproep: heb je na juni 2022 zonnepanelen op je dak gelegd? of ken je mensen in je omgeving met nieuwe zonnepanelen? Laat het dan weten voor onze volgende update van de Zonnedaken teller.

Geef je zonnepanelen door via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.met vermelding van:
- het aantal panelen en het vermogen, de installatie datum, en het adres

Zonnedaken Teller Leusden

x
ZONNEDAKEN OP WONINGEN
x
ZONNEDAKEN OP BEDRIJVEN
x
ZONNESTROOM (MW) GEÏNSTALLEERD VERMOGEN


Bron: CBS (t/m juni 2022) en DEEL; update mei 2023

We produceren op deze 4.300 zonnedaken van woningen en bedrijven al voldoende Leusdense zonnestroom voor het gebruik van ruim 7.000 huishoudens, dat is 54% van alle inwoners van Leusden en er komen steeds meer zonnepanelen bij.

Oproep: Heb je onlangs zonnepanelen op je dak gelegd? laat het dan weten voor onze volgende update van de Zonnedaken Teller!