DEEL heeft nu een warmtecamera, die u kunt lenen om zelf warmtefoto's te maken van uw huis. Waar zitten kieren? En wat is het effect van oa radiatorfolie? Met een goede handleiding, en deskundige uitleg ism Energieloket IkWilWatt. 'Dit is heel handig om warmtelekken op te sporen en te verhelpen'. U kunt vanaf nu aanmelden om de warmtecamera te lenen.

ONTDEK ZELF waar warmte weglekt
Met de wamtecamera maakt u infrarood foto's van uw woning, waarmee koud-warm verschillen en warmtelekken zichtbaar worden. Foto's buiten laten zien waar warmte naar buiten lekt. Foto's binnen laten zien waar kou naar binnen komt, en wat het effect is van bijvoorbeeld radiatorfolie. (Via Energieloket IkWilWatt kunt u - afhankelijk van de corona beperkingen - ook een aanvraag doen om een warmtescan te laten maken door een energiegids)

SLIM VERWARMEN - de warmtefoto's zijn een handig hulpmiddel om te zien waar warmte verdwijnt / kou binnenkomt, én om te zien hoe een ruimte slimmer verwarmd kan worden. U kunt de warmtecamera lenen en zelf warmtefoto's te maken van uw woning, zowel binnen als buiten. 'Spaar gas, en geld, door warmte slim te gebruiken!'

DEEL Warmtecamera lenen - Ivm de grote belangstelling hebben we een 2e warmtecamera gekocht, zodat zoveel mogelijk mensen de camera kunnen lenen in de periode dat het buiten koud is. Dit was mogelijk dankzij de subsidie die we als startende energiecoöperatie ontvangen hebben vanuit de provincie Utrecht.

AANMELDEN seizoen 2022/2023: Reserveer de warmtecamera via het inschrijfformulier, zie hieronder. U krijgt dan bericht wanneer u de camera kunt lenen en waar u deze kunt ophalen. Er wordt dit najaar waarschijnlijk weer een webinar over warmtescans georganiseerd. Volg ons via de nieuwsbrief, dan houden we u op de hoogte.

De interpretatie van warmtefoto's kan lastig zijn. Ziet u iets onverwachts? Neem dan contact op voor deskundig advies. U kunt via IkWilWatt ook een huisbezoek aanvragen, dan komt een energiegids een warmtescan bij u uitvoeren.

- - -
warmtecamera
LEEN EEN WARMTECAMERA

- DEEL-leden kunnen de warmtecamera gratis lenen. Niet-leden betalen 10 euro.
- Leen (en betaal direct): via Aanmeldformulier Leen een Warmtecamera (via de website van IkWilWatt)
- Download: Leen-overeenkomst (met voorwaarden en afspraken, om in te vullen als je de camera ophaalt)
- Download: Handleiding warmtecamera
- Contact: Willem van der Wal, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

- - -
WEBINAR WARMTESCANS en warmtelekken

In februari 2022 hebben we een webinar georganiseerd over de warmtecamera en het maken van warmtescans. Hieronder is de DEEL presentatie beschikbaar als pdf download, met de handleiding woningverbetering van de gemeente.
- Download: DEEL presentatie warmtefoto's
- Download: Handleiding woningverbetering, gemeente Leusden
- Contact: Willem van der Wal, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

- - -
VOORBEELDEN WARMTEFOTO'S

warmtescan2
Warmtefoto binnen: het effect van radiatorfolie achter de verwarming

warmtescan3
Warmtefoto binnen: het effect van gordijnen vóór de verwarming

warmtescan5
Warmtefoto's buiten: warmte lekt weg langs en door de deur

- - -
Dit is een DEEL activiteit ism Energieloket IkWilWatt.

Doe ook mee - DEEL is een vereniging (energiecoöperatie). Doe mee door lid te worden, meld je aan voor de nieuwsbrief, en deel hier je ideeën en vragen. Samen bereiken we meer!