Bij Energieloket IkWilWatt zijn energiegidsen actief om informatie en advies te geven over welke maatregelen mogelijk zijn. Ook zijn Energie Vouchers beschikbaar voor kleine energiebesparende maatregelen voor huurders en woningeigenaren (op=op).

Wilt u een afspraak met een energiegids?
IkWilWatt is het Energieloket van de gemeente Leusden. Via IkWilWatt kunt u een afspraak maken met een energiegids. Afhankelijk van de corona beperkingen zijn afspraken online, bij u thuis of in De Groene Belevenis.

Duurzaam Bouwloket
Het is ook mogelijk om via de energiegidsen of via de website advies te krijgen van Het Duurzaam Bouwloket. Deze organisatie kan offertes beoordelen en levert in specifieke gevallen advies over welke maatregelen toepasbaar zijn; dit vindt plaats via e-mail. Wanneer er meer ingrijpend advies nodig is, heeft de gemeente iemand ingehuurd die persoonlijk advies kan geven. Hiervoor wordt, in tegenstelling tot de voorgaande advisering, een bijdrage van de aanvrager gevraagd.

Energie Vouchers voor kleine energiebesparende producten en maatregelen
Zie Duurzaambouwloket.nl | Subsidie Energie Vouchers - gemeente Leusden voor informatie en het aanvragen van een Voucher. De actie geldt voor de aanschaf van oa tochtstrips, led lampen, schakelklokken, waterbesparende douchekoppen, radiatorfolie en -ventilatoren, maar ook voor een bijdrage in (reeds uitgevoerde) maatregelen, en voor producten die reeds eerder aangeschaft zijn.

Informatie
IkWilWatt, energieloket van de gemeente Leusden
www.ikwilwatt.nl

Zonnedaken Teller Leusden

x
ZONNEDAKEN OP WONINGEN
x
ZONNEDAKEN OP BEDRIJVEN
x
ZONNESTROOM (MW) GE√ŹNSTALLEERD VERMOGEN


Bron: CBS (t/m juni 2022) en DEEL; update mei 2023

We produceren op deze 4.300 zonnedaken van woningen en bedrijven al voldoende Leusdense zonnestroom voor het gebruik van ruim 7.000 huishoudens, dat is 54% van alle inwoners van Leusden en er komen steeds meer zonnepanelen bij.

Oproep: Heb je onlangs zonnepanelen op je dak gelegd? laat het dan weten voor onze volgende update van de Zonnedaken Teller!